2008. szeptember 1-jén indult útjára „Az iskola rendőre” program, amely a 13 éves tapasztalatok alapján nagymértékben segítette a gyermekek védelmére irányuló bűn- és baleset-megelőzési tevékenységet.

Az ORFK-OBB az előző tanévben kiemelkedő munkát végző iskolarendőrök tevékenységét minden évben „Az év iskolarendőre” díjjal jutalmazza.

A díjat az előző tanévben végzett kiemelkedő iskolarendőri tevékenységéért Baranya megyéből Panda József c. r. főtörzszászlós, a Mohácsi Rendőrkapitányság Bólyi Rendőrőrs körzeti megbízottja kapta az országos szakmai elismerést, amelyet 2021. december 13-án dr. Kuczik János Zoltán rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes adott át.

Panda József c. r. főtörzszászlós „Az iskola rendőre” program elindítása óta a Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola, valamint a Majsi Frey János Általános iskola iskolarendőre egyaránt. Mindkét intézményben – Majson már a harmadik évfolyamon is – működik a „Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra!” elnevezésű program, melynek oktatásához segítséget nyújt.Rendszeresen látogatja az említett intézményeket, részt vesz az iskolai programokon, szülői értekezleteken, bűn- és baleset-megelőzési témájú tájékoztató-felvilágosító tanórákat tart a tanulók részére. Megjelenése és személyisége nagy hatással van az iskolában tanuló gyermekekre, számukra példakép, akire felnéznek.

Gratulálunk!

Forrás: BMBB Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság