Minden remény elveszett, idén sem lesz fehér karácsonyunk. Egy melegfrontnak és a déli áramlásnak köszönhetően enyhe, de nedves légtömegek érkeznek karácsonyra.

Mi várható a napokban?

Kedden és szerdán, sőt még a csütörtök első felében hideg időnk lesz. Északkelet felől hideg levegő áramlik térségünkbe. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. Kedden és szerdán még a napsütés fog dominálni, majd északnyugat felől fokozatosan felhősödés kezdődik, de csapadék nem várható. A minimumok szerdán -8 és -6, csütörtökön -4 és -2, míg a maximumok 0 és 2 fok között alakulnak.

Csütörtöktől fordul a szél!

Már csütörtökön napközben déli lesz az áramlás, de még kitart a hidegebb időjárás.

A változást elsőnek pénteken fogjuk érzeni. Ekkor a délnyugati szél megélénkül, és érkeznek azok a bizonyos enyhe légtömegek. Hajnalban már nem fog fagyni, és a délután már enyhe lesz, 11-13 fokos maximumokkal készülhetünk.

Szombaton és vasárnap sok felhő lesz felettünk, és ismétlődő jelleggel eső is várható, de számottevő nem lesz. Megszűnnek az éjszakai fagyok és nappal is jócskán 10 fok feletti maximumokra készülhetünk. Egy vékony esőkabát meg egy csúnya karácsonyi pulcsi elég lesz, nem fogunk fázni. – írja a Meteo Mecsek.