Az észak-rajna-vesztfáliai német tartomány nem engedélyezné az egyik legnagyobb pornó-videómegosztó elérését – értesült a TelexFrankfurter Allgemeine Zeitung német lapból.

az észak-rajna-vesztfáliai médiahatóság már jogerős döntést is hozott az xHamster ellen.

 „Ez pornográfia, nincs korhatár-ellenőrzés, és itt a német jogot kell alkalmaznunk” – mondta a lapnak Tobias Schmid, a médiahatóság igazgatója.

A szervek az internetszolgáltatókhoz, többek között a Vodafone-hoz és a Deutsche Telekomhoz fordultak az ügyben – „Tájékoztattuk őket arról, hogy illegális tartalmak terjednek a hálózataikon, amelyeket blokkolni kell, most pedig meghallgatjuk őket ezzel kapcsolatban. Ezután majd mi hozunk döntést” – mondta Schmid.

Nem az xHamster az egyetlen oldal, amely ellen a médiahatóság eljárást indított. Több oldalnál is ugyanezt sérelmezték, azonban a többi esetben nem emelkedett jogerőre az ítélet, így ők még élhetnek a fellebbezés lehetőségével.

A Telekom szerint csak akkor fogják blokkolni az oldalt, ha azt törvény szerint elrendelik, míg a Vodafone a jogi lehetőségek kiértékelésén dolgozik.

Megszólalt az ügyben az xHamster is: a dpa német hírügynökség megkeresésére azt közölték, hogy a blokkolás „távol állna egy optimális megoldástól”, azonban a cég kész együttműködni a német hatóságokkal.

Kiemelt kép: Pixabay