Szombaton egy holttestet találtak a tűzoltók Solymáron, egy korábban kigyulladt házban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel. A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt az épületbe, ahol egy korábbi tűz nyomai voltak.

A negyven négyzetméteres nappalival egybeépített konyhában a tűzhely és annak környezete izzott korábban. Tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. Nem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához – írta Mukics Dániel, hozzátéve: a tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

A Paddy and the Rats zenekar szombat este Facebook bejegyzésben közölte, hogy a lakástűzben elhunyt férfi Babicsek Bernát, a zenekar tangóharmonikása.

„Nem tudom, hogy lehet egy ilyen dolgot elmondani… Ne haragudjatok, de nehezen találjuk a szavakat jelenleg… Borzasztó, felfoghatatlan tragédia történt. Testvérünk, barátunk, zenésztársunk, Babicsek Bernát (Bernie) elhunyt ma tragikus hirtelenséggel. Kérünk Titeket, gyújtsatok egy gyertyát ma érte és imádkozzatok a családjáért, hogy túlvészeljék ezt a feldolgozhatatlan helyzetet! Örökké a szívünkben leszel! SZERETÜNK BERNIE!” – írják a bejegyzésben.

Babicsek Bernát -1979-ben született, Solymáron nőtt fel. Kilenc éves korától zenél, majd énekelni is tanult. Az Eszterházy Károly Főiskola ének-zene szakán diplomázott, majd építész technikusi végzettséget szerzett. 2000-től a Gór Nagy Mária Színitanodában tanult színészmesterséget. Több filmben és televíziós sorozatban is szerepelt, mellette játszott a Játékszínben, a Szkéné Színházban, a Ruttkai Éva Színházban, a Karinthy Színházban, a Turay Ida Színházban és a Pinceszínházban is.

Többek között a Barátok közt és a Jóban rosszban epizódjaiban is láthattuk színészként.

Kiemelt kép: Paddy and the Rats Facebook oldal