Első hallásra hihetetlennek, sőt ostobaságnak tűnő esetről számolt be az egyik legnagyobb példányszámú brit bulvárlap: egy 37 éves kórházi dolgozó elkapta a koronavírust, állapota válságosra fordult, mesterséges kómában tartották, és már kevesebb mint 30 százalék esélyt adtak neki a túlélésre. Ekkor kísérleti jelleggel viagrát adtak be a nőnek, aki csodálatos módon meggyógyult, és már el is hagyta a kórházat!

A történet főszereplője bizonyos Monica Almeida, egy 37 éves, portugál származású ápolónő, aki november elején megfertőződött a koronavírussal. Artur, a férje és a két kisfiuk is covidos lett, Monica állapota azonban egy hét elteltével annyit romlott, hogy a nőt be kellett vinni a Lincoln megyei kórházba, ahol egyébként dolgozott – írja a Mirror nyomán az Index.

A nő állapota folyamatosan romlott, intenzív osztályra került, majd novemberben mesterséges kómába, emiatt értesítették Portugáliában élő szüleit, jobb lenne, ha azonnal repülőgépre szállnának, ha még életben akarják látni a lányukat. Ott, és akkor az orvosok 72 óránál nem adtak neki többet.

Ekkor kezdték el adagolni neki a viagrát, ami szó szerint csodát tett, gyakorlatilag a halálból hozta vissza a nőt. A potencianövelő hatására állapota javulni kezdett. December 14-én pedig magához tért, majd hamarosan haza is engedték a kórházból gainsborough-i otthonába. 

Megmentették az életemet, és ezért hálás vagyok a kórház valamennyi orvosának, ápolójának – mondja Monica. – Amikor gyógyultan hagytam el a kórházat, mindenki sírt örömében. Akkor tudtam meg, hogy már lemondtak rólam, kevesebb mint 30 százaléknyi esélyt adtak a felépülésemre. Azt is mondták, hogy 48 órával azok után, hogy megkaptam az első adag viagrát, a tüdőm újra elkezdett működni, hiszen a potencianövelő szernek értágító hatása van.