A Szolnoki Törvényszék sikkasztás és csalás bűntettében bűnösnek mondta ki D. S. N. Máriát, 10 év börtönre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyektől – írja a 444. A Bróker Marcsiként ismertté vált nő 5,4 millió forintos pénzbüntetést is kapott. Az elsőfokú ítélet szerint leghamarabb a büntetési idő kétharmada után szabadulhat. Az ítélethirdetésen sem a vádlott, sem a sértettek nem voltak jelen.

Bróker MArcsit a sértettek felé összesen körülbelül 1,5 milliárd forint erejéig kártérítés megfizetésére is kötelezték, ez azonban állítólag a közelében sincs az összes okozott kárnak. Ez csak a vád szerint volt 12 milliárd, de a hírek még erről is többről szóltak.

Az ítélethirdetésen a bíró részletezte, melyik sértettnek hány millió forint kártérítést kell fizetni, majd a lefoglalt vagyontárgyakat is hosszan sorolta.

Bróker Marcsi a Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője volt, összesen 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emeltek ellene vádat. A cég elvileg utazási irodát üzemeltetett, ehhez képest valójában betétgyűjtéssel foglalkozott. Az ügyfelekkel elhitették, hogy a pénzük értékpapírokba és betétekbe kerül, de ez soha nem történt meg.

Forrás: 24.hu