A kormány napok óta hirdeti, hogy Magyarországon milyen hihetetlen mértékben emelkedettek az ápolói bérek, 2010 óta. Akkor végzettségtől, és tapasztalattól függően 160 és 220 ezer forint körüli összeget kerestek, most viszont 517 és 690 ezer forint közötti összeget vihetnek haza. Legalábbis a Fidesz-kormány ezt állítja fizetett hirdetésekben. Sajgó György, a pécsi Momentum képviselője tételesen cáfolta ezt a posztot, teszi mindezt egyébként hitelesen, hiszen ő maga is egészségügyi dolgozó, kilencedik éve.

A posztban csatolta a bruttó bértábláját az egészségügyi dolgozóknak, és ebből is kivehető: a két adat köszönő viszonyban sincs egymással.

A kormány szerint az E7-es fizetési fokozatba besorolt ápoló jelenleg 575 ezer forintot vihet haza, ezzel szemben a bértáblában azt találjuk, hogy 389 ezer forint a bruttó jövedelme, aminek a nettója 258 ezer ha az illetőnek nincs gyereke, ha van három kiskorú, akkor 357 ezer forint. Így sem, úgy sem 575 ezer.

Sajgó szerint a poszt tehát valótlan, és semmi másra nem jó, minthogy az egészségügyi dolgozók ellen lázítsák az embereket, a téves bérek miatt.