Egészen elképesztő történet derült ki a múlt hónapban lezajlott Macron-Orbán találkozó kapcsán. Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő ugyanis egész egyszerűen besétált a szigorúan őrzött tárgyalásra, ahol szelfit készített és közvetlen közelről fotózta Orbán Viktort és Emmanuel Macront, Franciaország elnökét.

A 24.hu megkereste a Belügyminisztériumot és a biztosítást végző Terrorelhárítási Központot is, ahol beismerték ugyan, hogy megtörtént az eset, de a minisztérium szerint „a csúcstalálkozón nem történt rendkívüli esemény.” A TEK azért lefolytatott belső vizsgálatot az ügyben, a lap úgy tudja, hogy többeket megrovásban részesítettek.

Szabó fotói alapján már a konvojhoz is becsatlakozott, majd egész egyszerűen besétált a szigorúan őrzött találkozóra. A képviselő nyilatkozott is a 24.hu-nak, elmondása szerint azért ment be a találkozóra, hogy tesztelje a biztosítást. Állítása szerint ezt már korábban is megtette különböző eseményeken, ezért nagy fába vágva a fejszéjét a világ egyik vezető politikusának látogatását is felvette a listájára.

Kép: Facebook

„Már 20 perce ment a tárgyalás, amikor felfigyeltek rám. Akkor megkértek, hogy diszkréten távozzak a teremből” – nyilatkozta a lapnak, abszurdnak nevezve azt, hogy milyen könnyen jutott Macron közelébe. Szabó azt is elmondta, hogy miután kiposztolta a fotóit a Facebookra, többen is felhívták azért, hogy távolítsa el azokat, erre azonban nem hajlandó.

Kép: Facebook

Szabó Bálint egyébként is botrányokkal terhelt múlttal rendelkezik. Korábban a DK-ban és az MSZP-ben is politizált, állítása szerint az őszödi beszéd kiszivárgásáról is rendelkezett információkkal, igaz, ezt nem tudta hitelt érdemlően bizonyítani. Később a Fideszhez is közel került, de onnan is vitákkal terhelten távozott, jelenleg Botka László heves ellenfeleként a Mindenki Szegedért Mozgalom színeiben politizál.

Számos ügye után tavaly került újra a címlapokra: mi is beszámoltunk róla, hogy 2021 februárjában fél napra eltűnt. Azt állította, hogy elrabolták, majd cipőfűzőjénél fogva egy égő szalmabálához kötözték a tanyavilágban. Ezt követően mezítláb és egy szál alsónadrágban kitették az M43-as út környékén. Az ügyben nyomozás is indult, ezt végül megszüntették, mivel sem személyi szabadság megsértése, sem más bűncselekmény gyanúja nem volt megállapítható.

Forrás: 24.hu

Képek: Facebook