Csütörtökön három tűzesethez vonultak a pécsi és komlói hivatásos tűzoltók, szerencsére azonban tüzet ténylegesen egyik helyszínen se tapasztaltak – írja a Baranya Megyei Katasztrófévdelmi Igazgatóság.

Pécsett, a Petőfi utcában, egy szakiskola folyosóján levő villamos szekrényből füstölést észleltek, ezért a villamos szekrényben lévő kapcsolókat lekapcsolták. Az intézményben lévő 80 diák és 10 oktató az épületet elhagyta. Az egység hőkamerával, kézi porral oltó biztosítása mellett a villamos szekrényt átvizsgálta, füstölést és hőmérséklet elváltozást nem tapasztalt. Az esettel kapcsolatban személyi sérülés, kár nem történt.

A komlói hivatásos tűzoltók egy járműhöz vonultak ki Komlón, mert az autó műszerfala menet közben elkezdett füstölni és lángok is kicsaptak a kormánykerék alatti biztosítéktáblából. Az egység a kormány alatti műszerfalat megbontva vizsgálta meg a már áramtalanított járművet.

Este aztán megint Pécsett, ezúttal az Akác utcában található kórházépülethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, mert egy szünetmentes tápegység akkumulátora füstölt. A tápegység két, nem használt műtőt látott el energiával. A tűzoltók a helyszínt biztosították, amíg a műszaki szakemberek a szünetmentes tápegységet a hálózatról lekötötték, azt követően pedig kiszellőztették a helyiséget.