Az újév első napjaiban felkerestük Pécs és Baranya megye több politikusát, hogy mondják el nekünk milyen újévi fogadalmakat tettek a 2022-es esztendőre.  Volt, ahonnan nem érkezett válasz és volt, akitől csak annyit tudtunk meg, hogy nem hisz az újévi fogadalmakban.
Cikkünkből kiderül, ki-milyen célokat tűzött ki magának az újévben.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere:

„Nem szoktam újévi fogadalmat tenni, mert nem hiszek benne.”

Dr. Keresztes László Lóránt, frakcióvezető, országgyűlési képviselő (LMP):

„Egy év lezárása, és az újév kezdete jó lehetőség a számvetésre. Én is átértékelem a dolgaimat, és próbálok változtatni, ahol kell. Ha ezt annak vesszük, akkor teszek újévi fogadalmakat.

2022. a politikában intenzív év lesz, választási kampánnyal, majd a kormányalakítás feladatai, és a kormányzás következnek. Ebben az időszakban is teljes erőbedobással végzem majd a munkámat, és különösen nagy figyelmet szentelek a Pécs és Baranya számára fontos ügyekre, kiemelten az egyetemi autonómia helyreállítására, az önkormányzatok forrásainak bővítésére, az emberek számára fontos közszolgáltatások fejlesztésére.

Fontosnak tartom, hogy a munka mellett több időt tudjak tölteni a családommal. A gyermekeim életében igen fontos események következnek idén, a kislányom elkezdi a középiskolát. Nagyon fontos újévi fogadalmam, hogy több időt szenteljek a sportolásra. Az életemnek mindig fontos része volt a sport, de az elmúlt évben a korábbiakhoz képest kicsit kevesebb időm volt rá, ami helytelen.”

Dr. Mellár Tamás, országgyűlési képviselő (Párbeszéd):

„Nem szoktam január elsején fogadalmat tenni. Azt gondolom, hogy egész évben kellene kontrollálni az embernek a tevékenységét, különös tekintettel a rossz szokásaira (sok evés, kevés mozgás stb.). Ez persze nem mindig sikerül, de nem szabad feladni, folyamatosan törekedni kell a jóra.”

Kővári János, önkormányzati képviselő (ÖPE):

„Nem szoktam fogadkozni, csak elköteleződni.

30 éve elköteleződtem a feleségemnek és máig együtt neveljük, segítjük 4 gyermekünket.

29 éve vezetem a Kerek Világ Alapítványt, ahol fogyatékkal élő embereket segítünk abban, hogy a képességeik fejlődjenek, és hogy beilleszkedhessenek a társadalomba.

20 éve alakítottuk meg az Összefogás Pécsért Egyesületet, melyet azóta is vezetek, s amely megmentette a várost a tubesi radartól, az uránbányától, a Mandulás beépítésétől és azóta is jelen vagyunk a pécsi közgyűlésben.

17 éve vagyok képviselő Pécsett, Pécsért! Csak néhány konkrét eredmény: állatkert, iskolák felújítása, új vásárcsarnok, e-buszok, ökováros program, panelprogram, civilek segítése…

Ezúton megerősítem, hogy mindezeket folytatni fogom ebben az évben is!”

Dr. Szakács László, országgyűlési képviselő:

„Nem szoktam újévi fogadalmat tenni, de persze vannak különleges évek, amelyeknek sokkal nagyobb jelentősége van az életünkben. Ilyen lesz a következő év is, ahol megfogadtam, hogy teljes erőbedobással fogok a kampányban dolgozni, és mindent megteszek a változásért, a Fidesz leváltásáért.”

Sajnos cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ Dr. Hoppál Péter (Fidesz)és Dr. Tóth Bertalan (MSZP) országgyűlési képviselőktől.