Tegnaptól az UNIBET sportfogadási oldalon megjelent a magyar választás, mint fogadható esemény. Az oldal 1.25-szörös pénzt fizet Orbán Viktor miniszterelnöki kinevezése esetén, míg Márki-Zay Péter győzelme 3.00-szoros pénzt fizet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fogadóiroda 75 %-os valószínűséget feltételez a Fidesz győzelmére, és 25 %-ot az ellenzékére. Ez körülbelül, nagyjából megfelel a mostani, különböző felmérésekből következtethető végkimenetelnek.

Nézzük csak:https://hu1.unibet.com/betting/sports/event/1018363829?fbclid=IwAR06ocQU574kPXDh470Q6siXa6ntbYpFVPR0rZ6L0SfPGp3hewup-qNtPvc

Magyarországon a szigorú jogszabályi környezet koncesszióhoz köti a sportfogadást, az Unibet oldalán vasárnaptól kezdve megoldott, hogy lehessen fogadni arra, hogy ki nyeri a 2022-es magyarországi választást. Természetesen több külföldi fogadóoldal foglalkozik a magyarországi választás várható eredményével.

Igaz, hogy a fogadóoldalak Orbán Viktor, jelenlegi miniszterelnök győzelmére voksolnak, ezért aztán mindössze 1,25-szoros szorzót ad a győzelem esetén. Az igazi kockáztatni akarók viszont a legnagyobbat Márki-Zay Péter megválasztása esetén kaszálhatnak, hiszen a jelenlegi ellenzéki jelölt megválasztása esetén háromszoros pénzt zsebelhetnek be.

Mivel például Új-Zélandon már korábban megnyitották a magyarországi választásokra való tippelés lehetőségét, így ott máris tippelgetnek. A tőlünk igazán messze eső szigetvilágban immár több mint egy hónapja próbálják kitalálni, hogy kire voksolnak majd a legtöbben a magyar választásokon. A PredictIt nevű, új-zélandi székhelyű oldalon lényegében a tőzsdei részvényvásárláshoz hasonlóan lehet licitálni bizonyos politikai események kimenetelére, jelen esetben már arra is, hogy ki lesz Magyarországi miniszterelnöke 2022. július 1-jén.

A Csendes-óceán dél-nyugati részén napjainkban 62 új-zélandi dollárért lehet megvásárolni egy „részvényt” arra a tippre, hogy Orbán Viktor marad Magyarország miniszterelnöke, és 34 új zélandi dollárért tippelhetnek Márki-Zay Péter győzelmére. 

Érthető okokból a fogadóirodák részvényeinek árfolyama is szinte naponta változik, hiszen a híradásokat figyelve kiderült, hogy Orbán Viktor győzelmi „részvénye” két napja még 71 dolláros áron került kalapács alá, míg Márki-Zay Péter féle tipp árfolyama 26 dollárjába került a fogadóknak. A fogadóirodák között akad olyan is, amelyik nem ragadt le a két vezető esélyes miniszterelnök felvetésénél, mert lehet tippelni például Toroczkai Lászlóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökének az április eleji megválasztására is, akinek a győzelmére már 1 dollárért lehet fogadni. 

Úgy tűnik a szigetországokban élők, számomra legalábbis meglepő módon kedvelik a fogadásokat, mert például a brit smarkets.com oldalán is hasonló módon tippelhetünk az áprilisi választásokra. A szigetlakók oldalán fogadó, a megvásárolt részvényekkel 63 százalékban Orbán Viktor miniszterelnökségét valószínűsítheti, míg Márki-Zay Péterét 37 százalékban.

Forrás: index.hu, hvg.hu, mandiner.hu, infostart.hu