A Guardian számolt be róla, hogy elég érdekes álláshirdetés jelent meg Elon Musk egyik startupjánál. A világ jelenleg leggazdagabb emberének Neuralink nevű cége agyi chipeket gyárt és jelenleg kísérleti igazgatót keresnek. Az ő egyik feladata az lesz, hogy az első, embereken végzett agyi chipeket kikísérletezze, a résztvevőkkel együttműködjön.

Musk már korábban bejelentette, hogy dolgoznak egy technológián, amely az agyba beültetve segítene például bénulással élő embereknek használni a telefonjukat. Akkor még azt mondta, hogy 2020-ban elkezdhetik tesztelni az agyba ültethető chipeket, ez végül minimum két évet csúszott.

A Neuralinknél korábban már sikerült mesterséges intelligenciával felszerelt chipeket ültetni majomba és malacba is. Előbbinek, aki a Pager névre hallgat, az volt a feladata, hogy egy joysticket adott irányba mozgasson, a kutatók pedig megfigyelték, milyen idegsejtek lépnek működésbe. Várhatóan ilyesmi feladat vár majd a vállalkozó kedvű emberekre is, hogy aztán létrehozhassanak olyan műszereket, amelyek az agyba ültetve különféle orvosi feladatokat láthatna el, például javítaná a memóriát.

Mi csak abban reménykedünk, hogy ezzel nem cyborgokat hoznak létre, megvalósítva megannyi apokaliptikus sci-fi vízióját a világvégéről.

Forrás: Telex