Szanyi Tibor nevéhez köthető, Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOM) és Thürmer Gyula által vezetett Magyar Munkáspárt közösen fog indulni az április 3-i választáson.

A Blikk kérdéseire korábban még ködös válaszokat adott Szanyi, azonban a mai napon aláírták a közös megállpodást.

Az ISZOM és a Munkáspárt együttműködése nem meglepő, hiszen mindkét párt alapideológiája komolyan merít a „kádár-nosztaliából” és a rendszerváltás előtti időkből. A Munkáspárt estében ezt talán különösebben nem is kell magyarázni, hiszen a párt az MSZMP utódjának tekinti magát. Az ISZOM esetében szintén igencsak beszédes, hogy programjukat „Kádár János Terv”-nek nevezték.

A két párt megállapodásának keretében közös egyéni jelöltekkel és listával indulnának neki az országgyűlési választásnak, közös miniszterelnök-jelöljük is megvan, Szanyi Tibor személyében.

Programjuknak egyik kulcseleme a havi nettó 250 ezer forintos minimálbér bevezetése. Erről indított közös aláírásgyűjtési akciójukat roppant sikeresnek tartják. A Baloldali Szövetség gondolata nem új keletű, hiszen aktivistáik és lehetséges jelöltjeik hasonló gondolatok mentén fejtik ki politikai munkájukat – írták a Telex-nek.

Az ISZOM nemrég elkaszált javaslatáról itt olvashatnak: