Az Ökopolisz Alapítvány pódium beszélgetést szervez a #StopPaks2 kampány keretében Krekó Péter, a Political Capital Igazgatója és Ungár Péter országgyűlési képviselő (LMP) részvételével a CEU-n. Az eseményt online közvetítik, a személyes részvétel védettségi igazolvány bemutatásához kötött.

A Paksi Atomerőmű bővítése az évszázad legnagyobb energetikai beruházása Magyarországon. Az eredeti tervekhez képest sok éves csúszás van. Az engedélyezési folyamat elakadt, az Országos Atomenergia Hivatalt átalakította a NER. Az egész projekt recseg-ropog a tényfeltáró cikkek szerint. Orbán Viktor február 1-én Moszkvába látogat Putyin meghívására, hogy rendezzék a Paks 2 körüli nézeteltéréseket.

Van-e még reális esély arra, hogy leállítsák a beruházást, amelynek még az Országos Atomenergia Hivatal sem adott zöld utat? Milyen valós mozgástere lehet az ellenzéknek egy választási győzelem esetén április 3-a után a paksi szerződés felmondására? Érintheti-e a paksi bővítést, és közvetetten a magyar választásokat az ukrán helyzet eszkalációja?

Az esemény részletei

Időpont: január 31. 19.00 óra
Helyszín: Budapest, a CEU N15 101-es terme
Az esemény moderátora: Stern Péter