Alig másfél hónap tel el a 2021-es Forma 1-es szezonzáró futam óta, ahol Max Verstappen a RedBull pilótája megszerezte élete első világbajnoki címét a királykategóriában. A sportág rajongóinak pedig már nem kell sokáig várniuk, hiszen február elején megkezdik a csapatok az idei autóik bemutatását, a hónap végén pedig Barcelonában pályára is vihetik azokat a pilóták a hivatalos, szezon előtti tesztnapokon.

Az idei évben különösen izgalmasnak ígérkeznek az autóbemutató események is, hiszen életbe léptek azok a szabálymódosítások, melyeket a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) eszközölt és amelyek jelentős változásokat hoznak majd az autók megjelenésében is.

Hivatalos autóbemutatók

Egyelőre csupán néhány csapat hozta nyilvánosságra a bemutató időpontját, ezeket szedtük most sorba.

  • Február 10. Aston Martin
  • Február 11. McLaren
  • Február 14. Alpha Tauri
  • Február 17. Ferrari
  • Február 18. Mercedes
  • Február 21. Alpine

A többi csapat, tehát a RedBull, a Williams, az Alfa Romeo, valamint a Haas bemutatójáról egyelőre nincsenek információk.

Tesztek és szezonkezdés

A hivatalos, szezon előtti tesztekre két ütemben kerül majd sor. Az első Barcelonában lesz február 23-25. között, majd ezt követően Bahreinbe utazik a száguldó cirkusz, hogy aztán március 10-12. között ott is megjárassák az új versenygépeket.

Rossz hír a szurkolóknak és a sportág szerelmeseinek, hogy az F1 vezetése is megerősítette az elmúlt hetekben szárnyra kapott hírt, miszerint a Barcelonában rendezett tesztnapok során sem élőképes közvetítést, sem részletes időeredményeket nem láthatunk majd, be kell érnünk a nap végén közreadott eredménytáblázatokkal és rövid beszámolókkal.

A szezon a második teszt helyszínéül szolgáló Bahreinben veszi majd kezdetét, ahol március 20-án rendezik az első futamot.

Csúszik a Drive to Survive új évada?

A hírek szerint idén némiképp csúszik a Netflix sikersorozata, a Drive to Survive, ami mindig az előző évi F1-es szezont és annak legizgalmasabb történéseit dolgozza fel. Jelenleg úgy néz ki, hogy a korábbi években megszokott februári megjelenés helyett a premier idén március végére tolódik, ami így akár egybe is eshet a 2022-es szezont megnyitó Bahreini versenyhétvégével.