Közel 12 év után ismét nevet vált Magyarország egyik legnagyobb telekommunikációs cége, a Telenor. A cég 2010-ben a Pannon GSM használata helyett átvette az akkori norvég anyavállalat, a Telenor nevét, logóját és arculatát, viszont mivel lassan négy éve új tulajdonos van, a vezetőség úgy döntött, nem használják tovább a norvég nevet.

Így márciustól az új nevük a Yettel, a logo színei pedig a Navy blue és a Yettel-lime lesznek.

„Üzleti stratégiánk három fő célkitűzésre összpontosít. Először is szeretnénk ügyfeleinknek a legjobb szolgáltatási élményt nyújtani. Célunk továbbá a legkorszerűbb távközlési hálózatok üzemeltetése, valamint a legmagasabb szintű vállalati hatékonyság és eredményesség elérése. Az erős márka kulcsfontosságú az elképzeléseink megvalósításához” – mondta Marek Slacik, a TMT CEE, PPF Telecom Group ügyvezető igazgatója.

Az immáron kis részben a magyar állam tulajdonában lévő vállalat a következő hónapot arra használja majd, hogy Magyarországon, Bulgáriában és Szerbiában elterjesszék az új nevet és arculatot. Ehhez itthon egy országos kampányt indítanak, ami egyrészt arról szól, hogy el kell búcsúzni a Telenortól, és helyette fel kell venni valami újat. A szolgáltatások, elérhetőségek egyelőre nem változnak. – írja a Telex.hu.