Azonnal hatállyal kirúgta a Magyar Tenisz Szövetség Marosi Katalint a Magyar Tenisz Szövetség. Erről saját oldalán számolt be egy elnökségi határozat, valamint egy közzétett feljelentés formájában. Az egykori teniszezőt, aki jelenleg a Szövetségen belüli szervezési feladatok ellátásával foglalkozik, azzal vádolták, hogy tevékenyen részt vett abban, hogy magyar teniszezők PCR tesztek elvégzése nélkül kapjanak igazolást arról, hogy nincs koronavírus-fertőzésük, így nemzetközi versenyeken részt vehessenek.

Az elnökség a határozatában e mellett felhívta a Szövetség elnökét – Lázár Jánost – hogy fegyelmi eljárás lefolytatására a Szövetség alkalmazásában álló hat szövetségi edzővel, a Szövetség főtitkárával, a Szövetség sportigazgatójával, valamint az
érintett PCR-tesztek elvégzéséért felelős orvossal szemben, valamint tegyen feljelentést, melynek szövegét anonimizált módon tegye közzé Tenisz Szövetség oldalán.

A szövetség elnöke ismeretlen tettessel szemben tett feljelentést hamis magánokirat felhasználása, közokirat hamisítás, valamint közfeladati helyzettel való visszaélés miatt.