Egy észak-karolinai nővér blogbejegyzésben írtam meg annak a házaspárnak a történetét, akik 52 évnyi, házasságban együtt töltött idő után mindössze 4 perc különbséggel hunytak el a Covid szövődményeinek következtében.

Thomas és Diane Fortenberry még a középiskolában szerettek egymásba, és még a 18. életévüket sem töltötték be, amikor összeházasodtak. A házaspár 2021 karácsonya környékén fertőződött meg koronavírussal, egészségi állapotuk rövid időn belül olyan mértékben leromlott, hogy intenzív osztályra kerültek.

Sajnos az orvosok nem tudtak javulást elérni az állapotukban,  a pár családja ezért január 13-án úgy döntött, hogy levetetik az életfunkciókat biztosító gépekről. Az utolsó órájban Dianet átvitték Thomas szobájába, hogy családjukkal közösen együtt töltsék utolsó óráikat.

„Amikor Diane átkerült Thomas szobájába, a szívverése és a légzése egy időre stabilizálódott… A lányaik mellettük álltak, a férj és a feleség egymás mellett feküdt, kézen fogva, az arcukkal egymás felé fordulva, és esküszöm, Fortenberry úrnak mosoly volt az arcán. – írja a nővér a bejegyzésben.

„Ez volt a legszebb és legszívszorítóbb élményem 20 éves ápolói munkám során… Lehet, hogy nem emlékszünk minden egyes betegre, aki keresztezi utunkat, de ez az esemény életem végéig velem marad” – írta.

Kiemelt kép: Illusztráció, Pixabay