Még múlt héten kedden történt, hogy a Szigetvár és Kadarkút közötti összekötő úton egy lehúzódó útellenőrbe ment bele hátulról egy kisteherautó. A Magyar Közút most Instagram-oldalán fotókkal számolt be az esetről, a posztban jól látszódik, hogy elég komoly kár érte az útellenőr szolgálati autóját.

A szentlőrinci mérnökség útellenőre sárfelhordás nyomait találta az útburkolaton, ezért lehúzódott, hogy letakarítsa a közlekedésre is veszélyes sárdarabokat. A narancssárga, jó nagy útellenőri autón minden szükséges fényjelzést felkapcsolt, majd kiszállás közben érte a baleset. Egy kisteherautó a jobb elejével nagy erővel nekicsapódott, gazdasági totálkárossá téve a járművet. Személyi sérülés szerencsére nem történt, a kisteherautó sofőrje elismerte a felelősségét, helyszíni bírságot kapott.

A Magyar Közút posztjában felhívja a figyelmet arra, hogy mindenki fokozott óvatossággal vezessen, figyeljék az utat, a különböző jelzéseket. A sárga villogóra pedig úgy kell tekinteni, mintha kék villogó lenne, hiszen ugyanaz a célja: felhívni az autósok figyelmét!