Idén is meghirdeti a sport- és kulturális célú egyesületek támogatására irányuló pályázatát Siklós önkormányzata. A helyi civil szervezetek támogatására a tavalyinál is több, összesen 21 millió forintot különített el költségvetésében a város.

A kulturális célú egyesületek 6, a sportegyesületek összesen 15 millió forintra pályázhatnak, szemben a 2021-re meghirdetett 18 millió forintos keretösszeggel.

Az önkormányzat a siklósi civil szervezetek működéséhez, programjaikhoz, rendezvényeikhez nyújt támogatást, mely fejlődésüket, társadalmi szerepvállalásuk elősegítését szolgálja. Ehhez pályázat beadására van szükség, melynek beadási határideje március 16.

Pályázni annak az önkormányzat közigazgatási területén bejegyzett székhellyel vagy telephellyel rendelkező egyesületnek van lehetősége, aki eleget tesz az átláthatósági követelményeknek, a múlt évi támogatás felhasználásával elszámolt és nincs lejárt köztartozása.

A pályázat eseti vagy rendszeres versenyek, rendezvények szervezéséhez kapcsolódó költségek mellett olyan széles körű működési és beruházási kiadásokra is lehet, mint például eszközök beszerzése, javítása, kiadványszerkesztés, vagy épp tehetséggondozással összefüggő költségek.

A kulturális célú egyesületek számára juttatható keret idén is kiteljesedik azzal az ötmillió forintos támogatással , amit az önkormányzat nyert el a Térzene Program pályázatán – erről Riegl Gábor  polgármester beszélt a képviselő-testület csütörtöki ülésén. A kezdeményezés révén Siklós számos utcáján csendülhet fel idén is zene. – írja a siklosihirek.hu