A Jövő Tv munkatársai az utca emberét kérdezték meg a jelenleg kialakult orosz-ukrán helyzetről, illetve arról, hogy véleményük szerint mennyire érinti ez hazánkat és a magyar polgárokat.

A héten mi lenne más égetőbb téma, mint a kirobbant ukrán-orosz háború, ezért az utca emberének véleményére voltunk kíváncsiak, hogy ők mennyire tartanak attól, hogy Magyarországot is eléri a háború, látnak-e esélyt arra, hogy Magyarország meg tudná-e magát védeni, illetve, hogy a történtek ismeretében meg kellene-e szüntetni a Paks 2-vel kapcsolatos szerződést. – írja a vedeóhoz csatolt kommentben a jovotv.hu.

Magyarország külügyminisztere, Szijjártó Péter tegnap esti brüsszeli Facebook-bejelentkezésében arról beszélt, hogy a legutóbbi hírek szerint az oroszok és az ukránok készek tárgyalóasztalhoz ülni, és vita van a tárgyalások lehetséges helyszínéről. Miközben Minszk és Varsó is szóba került, megállapodás viszont egyenlőre még nem született. A magyar külügyminiszter elmondta, felhívta orosz kollégáját, Szergej Lavrovot, és azt javaslatot tette, hogy a tárgyalásokat tartsák Budapesten, hiszen ez mindkét fél delegációja számára biztonságos. Ugyanezt a javaslatot tette Andrij Jermaknak, az ukrán elnök hivatalvezetőjének is, és állítása szerint egyikük sem zárkózott el a gondolattól, egyenlőre a felek egyeztetnek a felvetésről.

„Minél előbb kezdődnek a megbeszélések, annál előbb lesz béke, és annál kevesebb embernek kell meghalnia ebben az értelmetlen háborúban” – mondta Szijjártó, aki New Yorkba utazott, hogy tárgyaljon az ENSZ vezetőivel.

Forrás: jovotv.hu, facebook