Melyet alább változtatások nélkül közlünk.

Miniszterelnök Úr!

Döbbenetes események tanúi vagyunk mindannyian, Önök mégis tagadják a valóságot, és elmulasztják a megfelelő cselekvést. Ön és kormánya számára továbbra is vállalható politikai szövetséges és üzleti partner egy atomerőmű megépítéséhez az a Vlagyimir Putyin, akinek a parancsára Európa legnagyobb atomerőműve ellen katonai támadást hajtottak végre?

Ön továbbra is politikai szövetségest lát abban az emberben, aki katonai erővel lerohan egy független államot, aki atomfegyverekkel fenyegetőzik? Ön a magyar emberek biztonságát, jövőjét rábízná arra az emberre, akinek a parancsa nyomán  radioaktív hulladéktárolók ellen indítottak tüzérségi és / vagy rakétatámadásokat? Felelős vezetőként még most sem látja be, hogy a magyar emberek biztonsága érdekében cselekednie kellene?

Önök titkosított szerződésekkel az oroszokra bízták egy új magyarországi atomerőmű megépítését, eladósítva hazánkat Oroszország felé, teljes mértékben kiszolgáltatva az orosz technológia, az orosz fűtőelemek tekintetében is. Azokkal az oroszokkal tartják fenn továbbra is a megállapodást, akik számára jól láthatóan semmit nem jelent a nemzetközi jog, akik civil létesítményeket támadnak katonai erővel, akik semmibe veszik a nukleáris biztonságot.

– Ön továbbra is úgy látja, hogy Magyarország energiabiztonságát Oroszországhoz lehet kötni?

– Hajlandóak-e átértékelni a helyzetet, és – követve az Európai Parlament (és ennek részeként a Fidesz-frakció) ajánlását – felmondani Putyin elnökkel a Paks 2-re vonatkozó megállapodást?

– Hajlandó-e elállni végre attól a szándékától, hogy Dunántúl legnagyobb városa, Pécs mellé épüljön a jövőben egy atomtemető?

– Egyetért-e Ön azzal, hogy azonnal jogi garanciákat kell teremteni arra, hogy egy engedélyezés alatt álló majdani magyarországi uránbánya jogait soha ne szerezhessék meg az agresszor oroszok?

Keresztes László Lóránt