Április 9-én és 10-én disputa vitaverseny kerül megtartásra a Pécsi Árpád Fejedelem Gimnáziumban. A verseny mindenki számára nyitott város- illetve országhatáron innen és túl (a magyar nyelv ismerete viszont szükséges). Az esemény az Európai Régiók Bizottságában futó Európa Jövője program keretében kerül megrendezésre, a részvétel ingyenes, és a szombati ebédet (más városból érkező vendégeknek szállást és vacsorát) a szervezők biztosítanak.

A verseny három korcsoportban zajlik, általános iskola negyedik osztályától egészen a középiskolás diákokig bárki részt vehet rajta, ugyanakkor mindhárom korosztályban legfeljebb 13 csapat nevezése megengedett (ha valamelyik korcsoportban kevesebben jelentkeznek, akkor a megüresedett helyekkel feltölthető a többi korcsoport). A verseny a mindenkori járványügyi szabályozások betartása mellett kerül megrendezésre.

A versenyre az alábbi témákból kell felkészülni:

Első korcsoport (általános iskola 4-6. osztály): A műanyag a fenntartható jövő részévé válhat. / A műanyag nem válhat a fenntartható jövő részévé.

Második (általános iskola 7-8. osztály és középiskola 1. osztály), illetve harmadik (középiskola 2-4. osztály): A gazdasági növekedés a környezet megóvása mellett is kivitelezhető / A gazdasági növekedés a környezet megóvása mellett nem kivitelezhető.

A versenyre három fős csapatok jelentkezését várják a szervezők! A vitanap során minden csapat 3 vitán vesz részt, melyek során korosztályának tételmondata mellett és ellen is érvelnie kell. A viták a Carl Popper vitaformátum szabályai szerint zajlanak, ennek részletes szabályai megtekinthetők itt.

A versenyre jelentkezni, valamint érdeklődni az alábbi e-mail címen lehet: dr. Szabó András főszervező – andras.dr.szabo@gmail.com. Nevezési határidő: Március 25. (péntek).

A legjobb helyezést elérő csapatok, valamint a legjobb egyéni teljesítmény nyújtó játékosok tárgynyereményekben részesülnek. A verseny kiírása az iskola honlapján tekinthetők meg.

Szeretettel vár mindenkit dr. Szabó András főszervező, valamint dr. Kóbor József, az Európai Régiók Bizottságának pécsi képviselője!