Vádlottak, korrupcióügybe keveredett politikusok, olyanok, akiket lopással és csalással vádol, még a fideszes ügyészség is. Ők is döntöttek ma, ők is szavaztak, Novák Katalin nekik is köszönhetően lett köztársasági elnök.

Nehéz erre mit mondani, és nehéz megérteni azt, ha valaki szerint ez rendben van. Hogy nagyon súlyos ügyekkel megvádolt emberek bejárhatnak a magyar törvényhozásba, szavazhatnak, dönthetnek tízmillió ember sorsáról, hogy milliós fizetéseket vehetnek fel, ahelyett, hogy a vádlottak padján ülnének, előzetes letartóztatásban. Azonban Orbánnak szüksége van Völnerre, Simonkára és Boldogra, hiszen a kétharmadhoz az ő szavazataik is kellenek, ezért nem engedheti el a kezüket.

Novák Katalin úgy lett köztársasági elnök, hogy olyan emberek szavazataira volt szüksége, akiknek nem a Parlamentben lett volna a helyük, hanem valahol egészen máshol. De az ország új államfőjét, Novák Katalint mindez nem zavarta, nem emelte fel a hangját ellene, nem okozott neki gondot látni az ülésteremben Völnert, Simonkát és Boldogot, nem okozott neki gondot, hogy ők is szavaztak. Szerinte ez rendben van.

Így kezdődik tehát a Fidesz egykori alelnökének a ciklusa az állam élén. Völnerrel, Simonkával és Boldoggal a háta mögött.