Csaknem egymilliárd forintos felújításon esett át Siklós két általános iskolája, a beruházásokat kedden adják át – közölte a Mohácsi Tankerületi Központ az MTI-vel.

 Azt írták, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) és a magyar állam támogatásával, 994 millió forintból megvalósult fejlesztések a Batthyány Kázmér Általános Iskolát és a Kanizsai Dorottya Általános Iskolát érintették. 

A Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két tagintézményének korszerűsítése több mint hatszáz, Siklósról és a környező településekről bejáró tanulót érint. 

A Batthyány Kázmér Általános Iskolában új tornaterem és egy természettudományos szaktanterem létesült, továbbá a régi tornatermet is felújították, hogy a jövőben táncteremként is használhassák az iskola tanulói.  

A Kanizsai Dorottya Általános Iskola meglévő épületrészében a tantermeket újították meg, korszerű természettudományos és nyelvi labort alakítottak ki, valamint egy külön szárnnyal és emeletráépítéssel bővítették az épületet. Az új terekben művészetoktatást, táncot, ének-zenei tehetséggondozást szolgáló termeket, könyvtárt, két fejlesztőszobát hoztak létre, valamint az ezekhez kapcsolódó infrastruktúrát is kiépítették – áll a közleményben.

Forrás: mti.hu

A siklósi Batthyány Kázmér Általános Iskolában 1971 év végén készült el az iskola épülete, de már szeptemberben megszerveződött az iskola tanulóközössége, tantestülettel. Az iskolában német nemzetiségi nyelvoktatás folyik. Tornacsapatuk országos versenyeredményekkel rendelkezik.

A Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola, Kanizsai Dorottya Általános Iskolájában az iskolai pedagógiai munkánk fő célja, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az iskolában, miközben képességeiket fejlesztik, kibontakoztatják. A modern pedagógiai módszerekkel, oktatásszervezési eljárásokkal, valamint az iskolai és osztály szinten megvalósuló közösségi programokkal a gyermekek egymáshoz való viszonyát, szociális kapcsolatait is fejlesztjük. Iskolánk nagy hangsúlyt fektet az ingergazdag környezet, tanórán kívüli sokszínű és apró kihívásokkal teli elfoglaltságok biztosítására, amellyel nem csupán a tehetség kibontakoztatása, hanem a tanulási problémák csökkentése is elérhető.

Barátságos, elfogadó légkört biztosítunk. A különleges bánásmódot igénylő gyerekekkel toleránsak vagyunk, segítjük őket. Iskolánkban 2 fejlesztő pedagógusunk foglalkozik a gyerekekkel, illetve utazó gyógypedagógusok segítik fejlődésüket.

Fotónkon a siklósi Batthyány Kázmér Általános Iskola, a fotó forrása: facebook.