A police.hu beszámolója szerint ma reggel sikerült elfogni egy kábítószer-kereskedőt Pásztó környékén.

A férfi 2022. március 27-én 10 óra 45 perc körül Jobbágyiban, egy élelmiszerbolt melletti útszakaszon ismerősét bántalmazással fenyegette meg, és követelte tőle a korábban részére értékesített kábítószer árát. A sértett elszaladt, de a férfi gépkocsival követte őt, amikor utolérte, a ruházatánál fogva lerántotta a földre, és több alkalommal megrugdosta, ököllel megütötte. A sértett könnyű sérülést szenvedett, de tekintettel a bántalmazás módjára a súlyosabb sérülés elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető. 

A nyomozás adatai szerint a jobbágyi lakos 2022. január és 2022. március 15. közötti időszakban többször vásárolt kereskedelmi céllal különféle kábítószert, amelyet közel ötven alkalommal értékesített ismerősének.

A rendőrök a férfi lakásán kutatást tartottak, ennek során közel 20 gramm alufóliába csomagolt különböző kábítószergyanús anyagot találtak meg és foglaltak le.

A nyomozók a 31 éves jobbágyi lakost elfogták, a Pásztói Rendőrkapitányságra előállították, ahol önbíráskodás, súlyos testi sértés kísérlet, valamint kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették.  A hatóság tagjai előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.