Súlyos baleset ért egy ejtőernyős honvédot, gyakorlatozás közben hatalmas sebességgel csapódott a földbe – írja a Blikk. Gál Szabolcs törzsőrmestert egy helikopteres ugrásnál, a Magyar Honvédség 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljának kiképzése közben érte a baleset. Gálnak kinyílt ugyan az ernyője, de az ugrást figyelők szerint kicsúszhatott a kezéből az irányító zsinór. Ilyenkor pedig az ernyő tehetetlenül sodródik a légáramlatokkal, az ugró tulajdonképpen kivan téve az időjárás szeszélyeinek.

A szemtanúk állítása szerint Gál 100 kilométer/órás sebességgel csapódhatott egy rétre a két nappal ezelőtti eset során. Helikopterrel azónnal kórházba szállították, de rengeteg vérre van szüksége. Már az is csoda, hogy túlélte a zuhanást, az első orvosi vélemények szerint nem sérül a gerincvelője, így nem fenyegeti a bénulás, de még nagyon sok idő kell a felépüléshez.

„A fiamnak ma rendbe rakták a lábát, de most öt napon keresztül nem nyúlhatnak hozzá, csak megfigyelik, ezért sok vér kell neki” – nyilatkozta a lapnak a katona édesapja.

Gál Szabolcs egyébként ismert ejtőernyős volt, hat éve még világbajnokságot is nyert egy csapat tagjaként.