Csütörtökig kitart a kellemes időjárás, majd északnyugat felől egy hidegfront rondíthat bele a hétvégi időjárásunkba! Néhány fokos lehűlés várható!

Szerdától egyre több gomolyfelhő képződik felettünk, és ennek eredményeképp többfelé várható zápor és zivatar is. A hőmérséklet maximuma minden nap 23 és 25 fok között alakulhat. Délutánonként fülledt meleg idő várható. Estére összeesnek a gomolyok, csapadék már nem lesz.

Csütörtökön napközben újra gomolyfelhős lesz az idő, egyre többfelé várható zápor és zivatar is, melyeket felhőszakadás, jégeső és szélvihar is követhet. A maximumok 23 és 25 fok között tetőzhetnek. A délies szél élénk lesz. Estére összeesnek a gomolyok, eső nem várható.

Mi várható a hétvégén?

Pénteken napközben a gomolyfelhőképződés újra intenzív lesz, többfelé várható zápor, zivatar. A maximumok 23 és 25 fok között alakulhatnak. A kora esti óráktól északnyugat felől egy hidegfront érkezhet, megélénkülhet az északnyugati szél és vastag felhőzet mellett elered az eső. Zivatarok is kialakulhatnak, melyeket szélvihar felhőszakadás és kisebb jég követhet.

Szombatra és vasárnapra jócskán visszahűl a levegő, várhatóan a maximumok 20 fok alatt alakulhatnak. Az északi-északkeleti szelet többfelé kísérhetik erős, olykor viharos lökések is. A felhőátvonulásokból elszórtan alakulhatnak ki záporok és zivatarok is, szombaton nagyobb, vasárnap kisebb számban.

A csapadékos időjárás hétfőig kitart, majd fokozatos felmelegedés kezdődhet. – írja a Meteo Mecsek