Volner János egyszemélyes pártjának új neve lett: Huxit Párt. A Huxit utalás a brit Brexitre, jelentése nagyjából Hugary Exit, azaz Magyarország távozása az EU-ból. Nem gondolnám, hogy Volner János hozta volna meg ezt a döntést, azt sem feltételezem belőle, hogy akármilyen döntés meghozatalára képes a reggeli alsónadrágjának kiválasztásán túl, sokkal inkább érzem azt, hogy a Fidesz dróton mozgatja őt, és próbálja tesztelni a lakosság rezonanciáját az EU-ból való távozásra.

Kezdjük azzal, hogy ki a fene az a Volner János?

1969-ben született, korábban bolti eladó volt, később a rendőrségen dolgozott, egyetemi tanulmányait elviekben egy nem akkreditált, szentpétervári egyetemen szerezte, talán ő maga sem tudja, hogy miből. Mindez persze nem számít, a diploma nagyjából pont annyira kamu, mint a pártja maga.

Korábban tagja volt a neonáci Magyar Gárdának, a Jobbiknak, onnan 2018-ban távozott, a párt országgyűlési képviselőjeként. 2020-ban alapította a Volner Pártot, amivel választáson nem indult, és amit most átkereszteltek Huxit Pártra.

Politikai pályafutása meglehetősen érdemtelennek tekinthető, leginkább egy korábbi szexbotrányról lehet ismert, ahol egy nála jóval fiatalabb lánnyal egy bokorban fotózták őt le, félreérthetetlen pózban és helyzetben, miközben akkor még volt felesége és családja. Keresztény, konzervatív értékrendű ember, naná.

Volnert persze nehéz komolyan venni, azonban a Huxit nevű kamupártja mögötti szándékokat érdemes átlátni: a Fidesz vélhetően egyre inkább gondolkozik azon, hogy az országnak de még inkább a NER-nek jobb helye lenne az EU-n kívül, pláne ha a brüsszeli pénzcsapok jogállamisági és korrupciós aggályok miatt tényleg elzáródnak.