Új horrorvírus, a majomhimlő fertőz Londonban. A hírek szerint eddig már két majomhimlős embert találtak a brit fővárosban. Az angol egészségügyi hatóságok máris hajtóvadászatot indítottak a fertőzés terjesztői után, hogy megállítsák egy esetleges újabb világméretű járvány kitörését, közölte az elmúlt napokban a The Daily Mail. A brit lap szerint a mostani két új fertőzött nincs kapcsolatban azzal a korábban kezelt beteggel, akinél először fedezték fel a kórt a szigetországban az idei évben. A két új beteg, akik közül egy kórházba is került a kórral, közös háztartásban él – közölték a hatóságok.

Az új horrorvírus, a majomhimlő kezdeti tünetei közé tartozik a láz, fejfájás, izomfájdalom, hátfájás, duzzadt nyirokcsomók, hidegrázás és kimerültség. A betegség ideje alatt egyes fertőzötteknél a test felületén kiütések is kialakulhatnak. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek általában két-négy héten belül felépülnek a cseppet sem kellemes kórból. Az említett tünetek hasonlóak a már ismert influenzás vagy éppen egyéb vírusos megbetegedések tüneteihez.

Dr. Colin Brown, az UKHSA klinikai és újonnan kialakuló fertőzésekért felelős igazgatója a majomhimlőről nyilatkozva elmondta, hogy:

„Fontos hangsúlyozni, hogy a betegség nem terjed könnyen az emberek között, és a fertőzött, tüneteket mutató személlyel való szoros, személyes érintkezés szükséges hozzá. A lakosságot érintő általános kockázat továbbra is nagyon alacsony.”

Forrás: index.hu, blikk.hu