Úgy néz ki, hogy nem csitulnak a kedélyek a Jobbikban. A folyamatos belháborúk által sújtott pártban most Jakab Péter robbantott egy újabb bombát: feljelentette saját elnökhelyettesét!

A Jobbik frissen újraválasztott elnöke Facebook oldalán tett közzé egy meghökkentő posztot. Eszerint a saját helyettese, Potocskáné Kőrösi Anita a háta mögött „utasítja a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt.”

A posztban Jakab kiemelte, hogy Potocskáné gazdasági, szakmai munkájával érdemelte ki a bizalmát, amiért elnökhelyettesének jelölte a tisztújításon. Potocskánét erre meg is választották, de alig telt el néhány hét és a barátság szertefoszlott.

A pártelnök nemcsak a pártalapítvány kapcsán észlelt problémákat: „engem, mint frakcióvezetőt megkerülve utasítja a hivatalomat szerződések megkötésére mindenféle jogkör nélkül” – írja. Az alapítvány mellett tehát a frakció is érdekelt lehet az ügyben, Jakab szerint az elnökhelyettes „mint elefánt a porcelánboltban elkezd törni zúzni”, teszi mindezt a távollétében. Az elnök emberileg nagyot csalódott Potocskánéban, de szerinte neki is ismernie kell a törvényeket, ami kimondja, hogy ő nem adhat utasításokat a párt alapítványának, pláne nem úgy, hogy azzal csődbe viszi azt.

Éppen ezért Jakab úgy döntött, hogy feljelenti Potocskánét. „A mai napon elnöki kötelességemnél fogva, őrködve a párt törvényes működése felett, feljelentést teszek hűtlen kezelés illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezem Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból” – írja a posztban.