Ormánság múltja és jelene címmel emlékülést rendez a Károli Gáspár Református Egyetem Benda Kálmán szakkollégiuma szerdán a Baranya megyei Sellyén – közölték a szervezők az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az ormánsági kisváros református templomában megrendezésre kerülő eseményt a szakkollégium július 4. és 7. közötti időpontra szervezett nyári egyetemének keretében tartják meg.   

A szerda délelőttre tervezett első ülés levezető elnöke Pap Norbert, a Pécsi Tudományegyetem történetiföldrajz-professzora lesz. Azon Koloh Gábor Egykézés az Ormánságban címmel, Kurucz Réka a bodonyi búcsúról, Teleki Szidalisz Az ormánsági lélek Kodolányi János műiben címmel, valamint Berta Kristóf a népi írók és az Ormánság kapcsolatáról tart előadást – ismertették a szervezők.

Mint hozzátették, a második szekcióban, amelynek műhelyvezetője Hóvári János történész, turkológus, korábbi nagykövet, Kitanics Máté az ormánsági horvátokról, Heindl Péter Romák és szegénység az Ormánságban, Ács Mariann pedig Benda Kálmán 1955-ben az Ormánságban címmel tart értekezést.

Forrás: mti.hu

Fotó forrása: wikimedia.org