Továbbra is Miseta Attila lesz a Pécsi Tudományegyetem rektora. Július 1-től három dékán is megkapta a kinevezést, két kar élére új vezető állhat, az orvosi karon a korábbi dékán folytathatja a munkát.

Novák Katalintól újabb 4 évre kapott megbízatást Miseta Attila, így a professzor 2026. június 30-ig lesz a PTE rektora. A régi-új vezető az elkövetkező időszakban számos változást és újdonságot kíván bevezetni az egyetem még hatékonyabb működésének érdekében. Részletes terveiről az UnivPécsnek adott interjúban olvashatnak.

A Közgazdaságtudományi Karon Dr. Takács András lett az új dékán, aki a 7 év után leköszönő Dr. Schepp Zoltánt váltja. Dr. Takács András korábban oktatási dékánhelyettes volt, így a Közgazdaságtudományi Kar egy tapasztalt, az intézményi feladatokat átlátó új dékánt kapott.

A jubiláló Természettudományi Kar élére a tanszékvezető és egyetemi docens Dr. Trócsányi András ülhet. A dékáni pozícióban a leköszönő Horváth Attila professzort váltja.

Az Általános Orvostudományi Kar vezetője továbbra is Nyitrai Miklós dékán maradt. Egyedüli pályázóként a rektor Nyitrait bízta meg a kar irányításával, így 4 évig még biztosan folytathatja munkáját.