Egy férfi 2022. június 8-án 1 óra körül Pécs belvárosában leintette az éppen arra haladó járőrautót, és a rendőröknek elmondta, hogy nem sokkal előtte egy parkolóban két férfi bántalmazni kezdte őt és társait, és követelték, hogy adják át nekik az értékeiket. Pénzt akartak, de az egyik sértettnek a cipőjét is levették, és a pólóját is el akarták venni. A két támadó végül több mint 70 ezer forint készpénzt, bankkártyát, személyes iratokat, mobiltelefont, egy pulóvert, valamint egy doboz cigarettát vett el a sértettektől, majd elmenekültek a helyszínről – írja közleményében a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

A személyleírás alapján a rendőrök rövid időn belül elfogták az bűncselekménnyel gyanúsítható két férfit. Egyiküknél egy telefont találtak, amit a férfi a rendőrök kérésére nem tudott bekapcsolni, azonban a sértett által megadott PIN kóddal fel tudták oldani a készüléket.

A két férfitől ezen kívül még lefoglalták egyikőjük pulóverét, valamint a náluk lévő készpénzt is. A 26 éves pécsi férfit és 25 éves dunaszekcsői társát előállították, majd kihallgatták őket gyanúsítottként. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Rablás, kifosztás, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, valamint okirattal visszaélés miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság ellenük.