Hetenckilenc éves korában meghalt Tony Sirico, akit a legtöbben onnan ismerhetnek, hogy ő volt a Maffiózók című sorozatban Paulie Walnuts, a főszereplő Tony Soprano végtelenül hűséges jobbkeze. A halálhíréről a testvére számolt be Facebookon.

A szakma a Maffiózókat (The Sopranos) a játékfilmes igényességgel készült sorozatok első darabjának tartja, amely megalapozta a televíziós szériák mai napig tartó reneszánszát. 

Sirico az HBO sorozatában „Paulie Walnuts” Gualtierit személyesítette meg, aki a főszereplő, a James Gandolfini által játszott Tony Soprano egyik legközelebbi bizalmasa volt.

Sirico nem színésznek készült, 1942-ben született New Yorkban, és állandóan balhékba keveredett. A színészet akkor kezdte el érdekelni, amikor egyik börtönbüntetése alkalmával meglátogatta a börtönt egy színitársulat – írja róla az IndieWire.

A színészetben kifejezetten arra specializálódott, hogy maffiózókat alakítson. Szerepelt Scorsese Nagymenők című filmjében, de az igazán nagy ismertséget az 1999-ben indult HBO-s maffiasorozat, a Maffiózók hozta el számára. Ezt a szerepet egyébként a legenda szerint csak azzal a feltétellel vállalta el, hogy a karaktere nem lehet áruló. – írja a Telex.