Dr. Keresztes László Lóránt pécsi országgyűlési képviselő, illetve Vági Márton, lapunk főszerkesztője közösen indított útnak egy kezdeményezést, arról, hogy a Verseny utcában található tornacsarnok a jövőben viselje Pécs első olimpiai bajnokának, Tass Olgának a nevét!

A mai egy sajnálatos évforduló: napra pontosan két éve, hogy Olga néni itt hagyta a földi világot, ma rá emlékezünk, és az emléké előtt tisztelegve indítjuk el ezt a közös kezdeményezést.

Tass Olga Pécsett született, 1929. március 28-án. A városban végezte alapfokú és középfokú tanulmányait. 1941-ben itt kezdte meg versenyzői karrierjét a PEAC-ban, majd a Pécsi BTC-ben folytatta, mielőtt Budapestre költözött.  Négy olimpián vett részt, és összesen hat érmet szerzett, egy aranyat, három ezüstöt, két bronzot. Az 1956. évi olimpián, Melbourne-ben tagja volt a bajnoki címet szerző magyar kéziszer csapatnak.

1951-ben a Testnevelési Főiskolán tanári, 1978-ban torna szakedzői, 1981-ben mesteredzői oklevelet szerzett. 1960-tól 1961-ig az Újpesti Dózsa, majd 1961-től 1968-ig a francia tornászválogatott edzője volt. Később a Testnevelési Főiskola tanára, a magyar női tornászválogatott és a Vasas, majd a Budapesti Honvéd edzője lett. 1979-től 1989-ig nemzetközi pontozóbíró volt.

2020. július 10-én hunyt el.

Emléke előtt tisztelegve indítványozzuk, hogy a Pécsett 2018-ban megnyílt, Verseny utcai tornacsarnok a jövőben viselje Tass Olga, Pécs város első olimpiai bajnokának a nevét. Kezdeményezésünket eljuttatjuk a Magyar Torna Szövetségnek, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezetőjének, az állami tulajdonosnak, és Pécs város polgármesterének.