Szerdán tizenegy alkalommal riasztották a Baranya megyei tűzoltókat, legtöbbször a mohácsiaknak kellett beavatkozniuk – írja honlapján a Baranya Megyei Katasztrófavédelem.

Délelőtt a mohácsi tűzoltókat riasztották, miután Sátorhelyen egy kiscica egy tizenöt méter magas fára mászott és nem tudott lejönni. A Mohácsi Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület négy tagja is a helyszínre sietett, a kismacskát alpintechnika segítségével megmentették. A cica nem sérült, visszakerült a gazdijához.

Villanyoszlopot döntött ki egy személyautó Lovászhetényben szintén tegnap délelőtt. A járműben csak a sofőr utazott, nem sérült meg. Szintén Mohácson, a Szabadság utcában aztán öt méter magasságban izzott egy kőrisfa törzse. A mohácsi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet.

Mohácsra tényleg rájárt a rúd, ugyanis délután fejtetőre állt egy autó a városban. Az autóban csak a sofőr utazott, aki a tűzoltók kiérkezése előtt kiszállt a járművéből, könnyebb sérüléseket szenvedett a balesetben.

Szigetváron pedig kétszáz négyzetméteren égett száraz fű, a szigetvári hivatásos tűzoltók két sugárral megfékezték a lángokat. 

Tegnap késő délután a pécsi hivatásos tűzoltók éppen sportfoglalkozáson voltak Tüskésréten, amikor egy fiatalember balesetet szenvedett a wakeboard-pályán. A tűzoltók kimentették a sérültet, aki az esés következtében bordasérülést szenvedett. A mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Tíz méter mély, vízzel teli kútba esett egy kismacska tegnap késő este Baranyajenőn. A macska hat méter mélyen, a falba kapaszkodva várta, hogy megmentsék. A sásdi tűzoltókat riasztották, az egyikük kötélen ereszkedett le érte, majd visszaadta a gazdájának.