A dombóvári nyomozók 2022. július 19-én este összevont rendőri ellenőrzés során, Dombóváron egy telephelynek használt háznál elfogtak egy 43 éves martonfai férfit, aki  az általa korábban vásárolt 100 gramm kannabiszt akarta némi felárral eladni egy 39 éves dombóvári férfinak. Utóbbi szintén tovább akarta értékesíteni az „árut”, mivel ő is keresni akart rajta. Az üzlet így meghiúsult, a két dílert és társaságukban tartózkodó további három személyt előállították a Dombóvári Rendőrkapitányságra.

A telephelyen, a férfiak lakásán, valamint az egyikük által használt gépkocsiban történt kutatás során már fogyasztásra előkészített szárított kannabiszt, több élő növényt, kiadagoláshoz használható eszközöket, tablettákat, készpénzt és informatikai eszközöket foglaltak le a rendőrök.

A két kereskedőt kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A későbbiekben a nyomozók őrizetbe vették a dílereket, majd az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A bíróság a napokban letartóztatta őket.

A Dombóvári Rendőrkapitányság az ügyben tovább folytatja a vizsgálatot.