A hét első napján tizenhat esetben riasztották a Baranya megyei tűzoltókat – írja honlapján a megyei katasztrófavédelem. Ebből hétszer tűzesetet számoltak fel, öt műszaki mentést hajtottak végre, míg négy jelzés tévesnek bizonyult.

A tűzeseteket tekintve mind a hét alkalommal szabadtéri tűzhöz kellett vonulniuk a tűzoltóknak. Ilocska külterületén trágyadomb, Teklafalun gaz és kerti vécé, Gilvánfán tarló és körbálák égtek, Almamelléken, Csányoszrón, Siklóson és Somogyhárságyon pedig gazos területen kellett eloltani a lángokat.

Az öt műszaki mentés közül három esetben baleset történt a megyei utakon. Nem sokkal negyed tíz után három személyautó karambolozott Szigetváron, a 67-es számú főúton. A három autóban összesen négyen utaztak, egy nőt a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki. Összesen hárman szenvedtek könnyebb sérüléseket. 

Nem sokkal ezután még egy esethez riasztották a szigetváriakat. Fél tizenkettő körül Szentlőrinc közelében, a 6-os úton egy személyautó oldalról teherautónak ütközött. Az eset következtében az autóban utazó sofőr súlyos sérüléseket szenvedett. A sérültet a mentőszolgálat munkatársai még a tűzoltók kiérkezése előtt kiemelték a járművéből.

Szerencsére csak könnyű sérülésekkel járt az a baleset, ami Mohács közelében történt hétfő este. Az 56-os főúton két személyautó ütközött, amelyekben összesen négyen utaztak.