83 éves korában meghalt Paul Sorvino – közölte hétfőn a színész szóvivője. A közlemény szerint a feleség, Dee Dee Sorvino az utolsó pillanatig vele volt. A sztár az elmúlt néhány évben már folyamatosan egészségügyi problémákkal küzdött.

Sorvino 1939-ben született Brooklynban, ott is nőtt fel, apja Olaszországból érkezett bevándorló volt. Sorvino eredetileg operaénekes akart lenni, jelentkezett a New York-i Amerikai Zenei és Drámai Akadémiára. Itt végül mégsem énekesnek, hanem színésznek tanult.

Paul Sorvino legismertebb szerepe a Nagymenőkben Paul Ciceró maffiózó volt, de a színészlegenda összesen közel 50 filmben szerepelt. Az 1995-ös Nixonban például Henry Kissingert alakította, de játszotta Fulgencio Capuletet is a Rómeó + Júliában.

„Teljesen le vagyok törve. Életem szerelme és a valaha élt legcsodálatosabb férfi távozott. Megszakad a szívem” – írta Dee Dee Sorvino a Twitteren.

Paul Sorvinonak három gyereke van, köztük az Oscar-díjas Mira Sorvino és a színészként és producerként ismert Michael Sorvino.

Forrás: Telex