Kedd reggel még zavartalan lesz a napsütés. A hőmérséklet minimuma 18 és 20 fok között alakulnak. Délelőtt gyorsan melegszik a levegő, de északnyugatról már megvastagszik a felhőzet. A déli órákra már elérheti a hőmérséklet maximuma a 30 fokot.

A déli óráktól megélénkül, majd fokozatosan megerősödik-viharossá fokozódik az északnyugati szél. Csapadék a késő délutáni órákig nem várható. A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak. Zivatarok környezetében kis területen, de produkálhatnak hevesebb eseményeket. Környezetükben felhőszakadás, főleg a térség nyugati felében (20-30 mm), jég (1-2 cm) és viharos szél is lehet, mely alapból viharos lesz! A hőmérséklet front előtt 32 és 36, front után 24 és 26 fok között alakulhat.

Estére elhagyja térségünket a frontális csapadék, fokozatosan felszakadozik a felhőzet. A szél is fokozatosan mérséklődni fog. A minimumok 20 fok köré csökkennek.

Szerda reggelre közepesen felhős égre ébredhetünk. Az északnyugati szél kezdetben mérsékelt lesz, majd a délelőtt folyamán megélénkül. A hőmérséklet reggel 17 és 21 fok között alakulhat.

Forrás: Meteo Mecsek