2022-ben, immár a huszonegyedik alkalommal, végre újra megrendezésre kerül július 30-án és 31-én az Országos Kékfestő Fesztivál Nagynyárádon. Íme egy kis ízelítő a nagynyárádi hangulatból:

A mai szombati programok közül már lezajlott a Sárdi János Kékfestőmester műhelyében kialakított emlékszoba átadása, Bólyi Harmónikások műsora. Hivatalos megnyitó, amit kulturális műsor követett, többek között a Nagynyárádi Német Nemzetiségi Kórus és Tánccsoport, a Tornádó TSE – Latin táncbemutatója, a Pilisvörösvári Tánccsoport bemutatója, a Band Of Streets, Nagy Kincső magyar népdalcsokor műsora, Tarlós Ferenc- Millich Anikó – Kéméndi Tamás közös produkciója, a Nagynyárádi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat műsora, Örökkék divatbemutató követ. Természetesen este nem maradhat el a bál a Szomori fiúk zenekarral.

Egész nap választható programot biztosítottak gyerekeknek és kortalanoknak  a Lánycsóki Íjászok, a gokart, a légvár, az arcfestés, a henna, Kató Móni kerámiafestése és a Kaspómanó készítés.

Aki lemaradt a mai programokról, az sem szomorkodjon, mert a XXI. Országos Kékfestő Fesztivál Nagynyárádon 2022.07.31-én, vasárnap is várja a látogatókat az alábbi programokkal:

08.00 Zenés ébresztő : Schomberger Dorfmusikanten

10.00 : Szentmise

14.30 : Elite Mazsorett Csoport – Töttös

Stimmugnsparade

Búcsúházy Piroska divatbemutatója

Bartók Béla Férfikar

19.00 : Roll’r zenekar koncertje

20.00 : Bál a Sextett zenekarral

Vasárnapi választható programok:

Vaklufis

Arcfestés, henna

Légvár, gokart

Kató Móni kerámiafestés

Kaspómanó készítés

Állandó programok mindkét napon:

Kékfestő kelmék kiállítása és vására a magyarországi Kékfestőmesterektől.

Kékfestőműhely- Templom- és Falumúzeum látogatás.

Kézműves vásár

Nyitott pincék