Megosztotta gondolatait az előttünk álló gazdasági válságról Mészáros Lőrinc. Az általa alapított Mészáros Alapítvány balatoni konferenciáján kétszáz ösztöndíjas egyetemista itta az ország leggazdagabb vállalkozójának szavait. A rendezvény nem volt nyilvános, de az MTI pár mondatban beszámolt Mészáros beszédéről. A milliárdos többek közt azt mondta, hogy

a háborús helyzet miatt nehéz évek következnek Magyarország, Európa és a világ számára, hiszen gazdasági és energiaválság indult el.

Mészáros szerint ilyenkor van szükség nagy tudásra, amellyel a hallgatók az egyetemeken tudnak felvérteződni. – írja a Telex.

Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó, a Mészáros Alapítvány alapítója arról beszélt, hogy a háborús helyzet miatt nehéz évek következnek Magyarország, Európa és a világ számára, hiszen gazdasági és energiaválság indult el. Úgy vélte, ilyenkor van szükség nagy tudásra, amellyel a hallgatók az egyetemeken tudnak felvérteződni.

A felsőoktatásban tanulók számára indított ösztöndíjrendszert a válság idején is fenntartják, a Mészáros Csoportnál bevezetett megszorítások nem fogják érinteni sem az ösztöndíjakat, sem a karitatív tevékenységeket. Tervben volt az ösztöndíjemelés, de azt a következő tanévben biztosan nem tudják megoldani, középtávon azonban szeretnének rajta emelni – közölte a nagyvállalkozó.