A Fradi odahaza sima 3-1-es vereséget szenvedett az azeri Qarabag ellen, így nem jutottak tovább a Bajnokok Ligája selejtezőjéből, legjobb esetben is csak az Európa Liga csoportkörében játszhatnak ősztől.

A Qarabag az egész mérkőzésen a Ferencváros fölé emelkedett, ezt elismerte Dibusz Dénes is. Az M4 Sport kamerái előtt rendkívül önkritikusan nyilatkozott a magyar kapus, aki egyébként több nagy védéssel tartotta a lelket a társakban. „Bosszús és mérges az ember, de ez a meccs elment. Kicsit olyan érzésem volt, mint három éve a Dinamo Zagreb ellen, amikor 1-1 után kaptunk egy négyest vagy a Ludogorec ellen, amikor szintén kikaptunk. Voltak helyzeteink, de nem sikerült egyenlíteni.

Mindkét félidőt borzasztóan kezdtük. Gondolkodásban, gyorsaságban, dinamikában, taktikában, el kell ismerni, hogy fölénk kerekedett a Qarabag. Két meccs alapján a jobb csapat jutott tovább, de kiderült, hogy nem állunk távol a BL csoportkörétől. Alulmúltuk önmagunkat” – fejezte be Dibusz.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Csercseszov edző is elismerte, hogy a jobb csapat jutott tovább. „Minden évben a Bajnokok Ligája-csoportkör elérése a cél, de azt tudni kell, hogy az ellenfélnek is. Ma egy komoly riválissal álltunk szemben, amely támadásban nagyon erős volt. Elméletben készen álltunk, gyakorlatban nem. Rosszul kezdtük a meccset és rosszul is fejeztük be” – értékelt az orosz edző.

Csercseszov ehhez még hozzátette, hogy nem szedhető külön a védekezés és a támadás a hibák szempontjából, de a sok labdavesztés megpecsételte a csapata sorsát, mert ez teret nyitott az ellenfél támadásainak.

„Nehezen nyertük meg a mérkőzést, még ha a számok esetleg mást is sugallnak. Gratulálok és sok sikert kívánok a Ferencvárosnak, mert nagyszerű meccset játszottunk vele” – mondta rendkívül szimpatikusan a Qarabag vezetőedzője, Gurban Gurbanov. Az edző azt is kiemelte, hogy csapata nagy kedvvel és győzni akarással futballozott, amivel nehéz is vitatkozni.

A Fradi ezzel a BL-ből ugyan kiesett, de az Európa Ligába még bejuthat. Az EL utolsó selejtezőjében pedig az ír Shamrock Rovers lesz az ellenfél. Az ír bajnoki címvédő, és jelenleg is listavezető Shamrock a harmadik kör első meccsét 3-1-re megnyerte házigazdaként az északmacedón KF Skupi ellen, kedden pedig 2-1-re győzött idegenben, vagyis kettős sikerrel lépett tovább.

A Ferencváros-Shamrock párharc első mérkőzését jövő csütörtökön a Groupama Arénában rendezik. A továbbjutó a második számú kupasorozat, míg a vesztes a Konferencia-liga csoportkörében folytathatja majd szereplését.