A Pécsi Járásbíróság 2022. augusztus 9. napján elrendelte egy fiatal pécsi férfi letartóztatását egy hónapra rablás és több rendbeli lopás alapos gyanúja miatt – írja közleményében a Pécsi Törvényszék.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított augusztus 5.-én délelőtt egy pécsi lakásban egy férfitől Rivotrilt és Frontint kért. A sértett nem tudta odaadni a gyógyszereket, ezért a gyanúsított a nagytestű harci kutyáját ráuszította. Ezt követően felszólította a sértettet, hogy vegye elő a mobiltelefonját, majd egy 25 cm pengehosszúságú késsel megfenyegette. A sértett a fenyegetés hatására átadta a gyanúsítottnak a 30.000 forint értékű telefont, de a lakásból történő távozásakor a gyanúsítottól visszakérte azt. Mivel az esetnek tanúja is volt, a gyanúsított végül visszaadta a telefont.

Ezt követően, még aznap, lakat lefeszítésével behatolt egy pécsi lakásba és onnan eltulajdonította a tulajdonos kézitáskáját 15.000 forint készpénzzel. Ellopott továbbá egy 15.000 forint értékű elektromos fogyasztó övet.

Mint kiderült, a férfi már korábban is lopott. Még július 30-án egy társával egy pécsi családi ház udvarára másztak be. Innen nagy értékű cserepes növényeket, alumínium locsolókocsit és rajta lévő tömlőt vitték el, összesen 163.000 forint értékben. Lefoglalással 113.000 forint kár megtérült, egy 50.000 forint értékű pálmát azonban nem találtak meg.