A tegnapi napon száznál is több tűzoltó vett részt Pécs külterületén, az Akó dűlő környékéről kiinduló tűz oltásában. A több hektárra kiterjedt tűz lakóházat is megrongált és az erdőre is átterjedt.

Igazi összefogás keretében a bajba jutott emberek megsegítésére többen is megmozdultak, civilek és politikusok is. Ezzel bebizonyítva, hogy a nehéz helyzetekben nem számít ki melyik oldalhoz tartozik.

Az LMP Patacson élő országgyűlési képviselője, Keresztes László Lóránt közösségi oldalán megosztott bejegyzésében köszönte meg a tűz oltásában résztvevők munkáját. Felhívta a figyelmet a kárenyhítés fontosságára, emiatt már egyeztetett Pécs város egyik alpolgármesterével, illetve a terület önkormányzati képviselőjével.

„Óriási köszönet a tűzoltók munkájáért. Nagyon szép a lakossági összefogás is. Az imént vittem hideg italt a tűzoltóknak, rendőröknek, és amíg pakoltam, két másik autó is érkezett ellátmánnyal. Csoportokban látom, hogy már ennivalóval is készülnek” – írja Keresztes.

Péterffy Attila a helyszínről jelentkezett be egy videóval, amiben elmondta, hogy három megye szakemberi siettek a tűz megfékezésére. Pécs teljes közösségének nevében megköszönte mindenki munkáját, akik a tűz oltásában segített, illetve azoknak, akik az ő munkájukat segítették.

„Természetesen az önkormányzat, a cégei és intézményei is folytatják a munkájukat: az érintett károsultakat felkeressük, hogy milyen segítséget tudunk nyújtani számukra, akár szociális területen, akár a kárrendezésben” – tette hozzá.

Hoppál Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője budapesti munkanapján kapta a hírt a tűzesetről. Hálás köszönetét fejezete ki a tűz oltásában közreműködők felé, a károsultaknak pedig sok erőt és kitartást kívánt.

„Külön köszönettel tartozunk a Katasztrófavédelem munkatársainak, a szomszédos megyékből érkező tűzoltóknak és a szakembereket segítő civileknek is” – emelte ki Hoppál.

Mellár Tamás is kifejezte köszönetét a lángok megfékezéséért dolgozóknak.

Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat fideszes elnöke is kint volt a helyszínen és a „Baranya Segít Program” keretén belül frissítőt vittek a kánikulában szolgálatot teljesítő tűzoltóknak.