Közép- és Dél-Európát sújtó erős viharoknak eddig 12 halálos áldozata volt, köztük 3 gyermek. A halálesetek többségét kidőlő fák okozták, ilyen baleseteket Olaszországból, Ausztriából, Franciaországból és Korzikáról is jelentettek – írj a BBC.

Korzikán 224 km/h-s széllökések voltak, amik fákat csavartak ki és kisebb házakat tettek tönkre. A helyi hatóságok közlése szerint egy 13 éves lány és egy 46 éves férfi életét vesztette kidőlő fa miatt.

Gérald Darmanin, Korzika belügyminisztere arról adott tájékoztatást, hogy a csütörtöki viharnak 20 sebesültje van, akik közül négyen súlyos állapotban vannak. Több mint 13 ezer embert evakuáltak különböző kempingekből, akiket középületben szállásoltak el.

Franciaország déli részén több helyen áramkimaradások voltak a vihar miatt, Marseilleben pedig utcákat árasztott el a lezúduló csapadék.

Ausztriából, Karintiából két kiskorú gyerek, vesztette életét kidőlő fa miatt, Alsó-Ausztriából pedig 3 további hasonló halálesetet jelentettek.

Velencében a Szent Márk téri bazilika tornyát rongálta meg a vihar. Eugenio Giani, olasz politikus által közzétett videóban jól látható, ahogy az erős szélben egy óriáskerék irányíthatatlanul pörög.

Kiemelt képünk illusztráció.