Az FBI által körözött 36 éves magyar-román kettő állampolgárságú férfit strandolás után lepték meg a Készenléti Rendőrség egyenruhásai. Stefan Alexandru B. társaival 2007-ben egy házaspárt kirabolt majd beinjekciózták őket.

Hollywoodi akciófilmek forgatókönyvét idéző módszerrel a rablóbanda a nőt és élettársát megkötözte, késsel és egy pisztollyal sakkban tartották őket, majd beléjük fecskendeztek egy olyan szert, amiről azt állították, hogy halálos vírus.

Ezután az állítólagos vírus ellenanyagát egy nagyon magas összeg megfizetését követően adták volna át a párnak. Az elkövetők tervét a sértettek számlavezető bankja hiúsította meg, mivel korábbi hasonló esetekből tanulva az atípusos átutalások teljesítését megtagadták. Emiatt az elkövetők altatószert itattak a párossal, majd magukhoz véve az áldozatok kocsiját, elmenekültek a helyszínről.

Az elkövezők azonosítását követően az FBI kérésére a New Haven-i Bíróság 2012-ben nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a bűnbanda valamennyi tagja ellen zsarolás és gépjárműlopás miatt és 10 ezer dolláros pénzjutalmat ajánlottak fel a nyomravezetőnek.

Nem rég a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói kaptak egy fülest, hogy a férfi Magyarországon tartózkodhat. Az ügy jellege miatt a miskolci rendőrök értesítették a Készenléti Rendőrséget, akiknek a segítségével sikerült lokalizálni és elfogni a férfit.

Stefan Alexandru B.-t őrizetbe vették, kiadatásáról a bíróság később dönt.

kiemelt kép: Magyar Rendőrség