Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetőjének közleménye alapján szombaton a várhatóan rossz időjárás miatt elmarad a tervezett légi parádé – írja az MTI.

A szombat este 21 órára tervezett tűzijátékról a meteorológia adatok fényében az operatív törzs szombaton a 12 órai ülésén fog dönteni.

Holnap reggeltől folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárás helyzetét és alakulását, amennyiben szükséges lesz döntenek majd a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépésekről.

A szombat reggel 8 órára tervezett állami díszünnepség várhatóan a tervek szerint megrendezésre fog kerülni. Azonban az operatív törzs arra kérik a rendezvényekre ellátogatókat, hogy fokozottan figyeljék az időjárással kapcsolatos fejleményeket.

Ugyanerre hívja fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írják, hogy zivatarok is befolyásolhatják az augusztus 20-ai ünnepi programokat. Emiatt azt kérik, aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse az időjárás alakulását és az esetleges veszélyjelzéseket.