A most következő recept alapvetően nem saját ötlet, magam is az Interneten találtam rá, de egyszer kipróbáltam és azt kell mondjam, bejött, egyszerű, nem igényel nagy szakértelmet és ízlés szerint alakítható.

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 1-2 paradicsom
  • Ízlése szerint só, bors, paprika
  • Olaj/vaj/zsír
  • És amit még szeretnél 🙂

Elkészítés:

A paradicsomok felvágásával kezdünk! Viszonylag vastag karikákra vágjuk, majd egy serpenyőbe felforrósítjuk az általunk használ zsiradékot. Ebbe beletesszük, a paradicsomkarikákat (annyit használjunk, amennyi nagyjából befedi a serpenyőt, ne legyenek hatalmas üres részek, de ne pakoljuk őket egymásra). Közepes lángon 3-3 percig pirulni hagyjuk mindkét oldalát, közben ízlés szerint sóval és paprikával fűszerezzük.

E közben a tojásokat alaposan felverjük (valamivel hosszabban, mintha rántottát csinálnánk), mehet hozzá ízlés szerint só, bors, paprika, majd ha elkészült, mehet hozzá a paradicsomhoz. Innentől gyakorlatilag semmit nem kell csinálni, csak kicsit lejjebb venni a lángot, és egy fedővel lefedve a serpenyőt főni hagyni.

Ha már a tojás a serpenyőben van, kiegészíthetjük további extrákkal, amit a tojás tetejére tehetünk (nem baj, ha már elkezdett főni). A fotón látható ételre én vörös cheddar sajtot tettem, de ha valaki nem vega ételben gondolkodik, akkor mehet hozzá gépsonka, bacon, vagy akár kolbász is, de az újhagyma zöld része is jó (bár annak most nincs szezonja), ahogy akár a petrezselyem zöldje is, illetve paprikával is lehet próbálkozni (tipp: a tojásnál használt sómennyiségnél vegyétek figyelembe, hogy mit tesztek még hozzá az ételhez. Ha kolbász vagy szalonna kerül bele, akkor egy csipetnyi bőven elég, mert ezek önmagukban is elég sós összetevők, de ha nem teszünk hozzá semmit, vagy legfeljebb némi sajtot vagy zöldséget, akkor lehetünk valamivel bátrabbak a sóval).

Kb. 10 perc alatt kész, és amikor elkészül, egy nagyon szép, kerek formája lesz (a tortaszerű formája miatt a gyerekek is nagyon szeretni fogják). A serpenyőből nagyon könnyen kiszedhető és még sok mosogatnivaló sem marad utána) Kísérőként hozzá a fokhagymás pirítóst ajánlom, de ha csak némi paprika vagy uborka kerül mellé, úgy is nagyon jó lesz. Jó étvágyat!

Van recepted, amit szívesen megosztanál az olvasókkal? Küld el az info@bahir.hu e-mail címre!